ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Zes redenen waarom straks iedereen een e-bike heeft

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Zes redenen waarom straks iedereen een e-bike heeft

elektrische fietsen
Door Redactie

De elektrische fiets wordt steeds populairder, de verkoop stijgt en hij speelt een belangrijke rol in de mobiliteitsrevolutie. Elke dag komen er bijna modellen bij, low-riders, elektrische mountainbikes en vouwfietsen. Nu rijdt iedereen nog in een bedrijfsauto, maar de elektrische fiets is ook een zeer geschikt middel om van huis naar werk te komen. Wat maakt de elektrische fiets nou zo speciaal ? En wat kost het eigenlijk om hem op te laden ? 

 

1. Steeds meer hippe modellen

Waar de elektrische fiets vroeger nog bekend stond als een fiets die alleen voor oudere mensen was, komen er nu steeds meer modernere en sportievere e-bike modellen bij en verdwijnt het oubollige imago van de e-bike langzaam. Accu’s en motoren van de fietsen worden ingebouwd in de frames en er komen low-riders, elektrische mountainbikes en hippe e-bike modellen. In 2014 groeide de verkoop van elektrische fietsen in België met bijna 34% ten opzichte van 2013, in Nederland was van de 1.051.000 verkochte fietsen zo’n 20% elektrisch.

2. Ze zijn betaalbaarder geworden

2 Jaar geleden was de gemiddelde aankoopprijs van een e-bike nog € 2050,-, in 2015 is dit al gedaald tot € 1800,-. Bij de topklasse merken betaal je nog steeds al snel € 3.000,- , maar er zijn tegenwoordig ook instapmodellen die soms minder dan € 1000,- kosten. Qua verbruik is de e-bike al helemaal top, voor een volle accu heb je gemiddeld 0,2 kWh nodig, in euros is dat ongeveer 1,4 cent.

3. Er zijn nu ook modellen voor de sportievelingen

Is een elektrische stadsfiets niets voor jou en fiets je liever op een stoere en sportieve mountainbike of racefiets ? Geen probleem, er zijn al genoeg elektrische mountainbikes en racefietsen om uit te kiezen. Je trapt nog altijd zelf maar het motortje helpt zeker goed mee.

4. Ook de forensen hebben de elektrische fiets ontdekt, nu de bedrijven nog

De bezwaren van mensen om met de fiets naar werk te gaan worden met de elektrische fiets teniet gedaan. Bezweet op werk aankomen? Niet meer van toepassing, te laat komen? Kan bijna niet met een elektrische fiets, je rijdt zo de files voorbij. Steeds meer geluiden klinken uit de bedrijfsbrance om de bedrijfsauto te laten vervangen door een soort mobiliteitsbudget. Hierdoor komt er kans op een kleinere bedrijfsauto, daarnaast een vervoerspas en dus ook kans op een e-bike. Zo kunnen werknemers zelf kiezen onder welke omstandigheden ze de bedrijfsauto willen gebruiken of de e-bike.

5. Ze kunnen harder dan 25 km/u

Er zijn tegenwoordig ook zogenaamde speed-pedelecs, dit zijn elektrische fietsen die ondersteuning bieden niet tot 25 km/u, maar tot wel 45 km/u. Dit is een top oplossing voor bijvoorbeeld de forensen die de files willen mijden en toch nog snel naar het werk willen gaan. Wel moet je speed-pedelec voorzien zijn van een nummerplaat, moet je een helm op en een verzekering hebben.

6.  Ze zijn comfortabel, efficiënt en goed voor het milieu

Elektrische fietsen stoten geen gassen uit, verbruiken bijna geen energie en zijn erg efficiënt in gebruik. Dit zijn een paar redenen waarom de elektrische fiets zo goed is voor het milieu, en we willen allemaal wat doen voor het milieu als we er zelf ook iets aan hebben. De e-bike verhoogt het comfort van fietsen, waardoor mensen steeds vaker de auto zullen laten staan. Kortom : de elektrische fiets is een grote win voor het milieu, je gezondheid en tegen de files.


Delen:

Archief