ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Maatregelen noodzakelijk tegen diefstal van e-bikes

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Maatregelen noodzakelijk tegen diefstal van e-bikes

diefstal
Door Redactie

Het NRC zegt dat er in 2015 ruim 9000 e-bikes gestolen zijn, volgens cijfers van de twee grootste verzekeraars van e-bikes.

De stijging van de diefstal van e-bikes is verontrustend. Juist omdat de e-bike een goed alternatief is voor auto’s en brommers wil de D66 de verkoop van e-bikes ook zoveel mogelijk stimuleren binnen het bedrijfsleven. Een van de oorzaken van de stijging van de diefstal van e-bikes is ook het gebrek aan goede bergplaatsen voor de e-bikes.

D66 wil dit tegengaan en wil van de gemeente Rotterdam weten hoeveel diefstallen er gemeld zijn en of er hier toename in is of niet. Daarnaast wil ze kijken of het mogelijk is om de huidige normale fietsenstallingen te verbeteren zodat ze ook geschikt zijn voor het stallen van e-bikes.

In totaal zijn er vorig jaar ongeveer 1.051.000 fietsen verkocht, hiervan was ruim 21% elektrisch. De verzekering van een e-bike is op dit moment even duur als de verzekering van een normale fiets. De e-bikes leggen in totaal zo’n 12% af van alle afgelegde fietskilometers in Nederland.


Delen:

Archief