ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Verkoop speed e-bikes groeit met 30 procent

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Verkoop speed e-bikes groeit met 30 procent

speed
Door Redactie

De verkoop van de snelle en gekentekende elektrische fietsen is het afgelopen jaar met 30,3 procent gestegen. In totaal werden er volgens de cijfers van VWE, het bureau voor voertuiginformatie en documentatie, zo’n 3.000 speed e-bikes op kenteken gezet.

VWE registreert het op kenteken zetten van de drie grootste speed e-bike merken Sparta, Riese & Müller en Stromer. Er zijn natuurlijk veel meer merken die met snelle elektrische fietsen op de markt zijn. Deze komen niet voor in VWE-registratie omdat het hier gaat om de Top 25 van meest verkopende snorfiets merken. Daarnaast heeft het ook te maken met het feit dat zij gebruikmaken van de wettelijke mogelijkheden om speed e-bikes aan te bieden zonder kenteken. Dit kan tot het einde van 2016. Met ingang van 2017 kan dit niet langer omdat ze dan wettelijk worden beschouwd als snorfietsen.

Sparta blijft marktleider

Sparta is ook in 2015 veruit de grootste in speed e-bikes. Van de in totaal 2.914 door de drie grootste merken in 2015 op kenteken gezette speed e-bikes, waren het er 1.535 van Sparta. Van Riese & Müller werden er 907 op kenteken gezet en van Stromer 472.

Nieuwe Europese goedkeuringseisen

Zoals gezegd gaat er behoorlijk wat veranderen in de wetgeving rond de snelle elektrische fietsen. 2016 geldt daarbij als een overgangsjaar. Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle op de markt gebrachte snelle elektrische fietsen voldoen aan nieuwe Europese goedkeuringseisen.

Bron: Tweewieler


Delen:

Archief