ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Verboden om op de fiets te appen

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Verboden om op de fiets te appen

appen-op-de-fiets
Door Redactie

Niet meer Twitteren of Facebook’en op de fiets. Het gebruik van sociale media op de fiets gaat in de ban. Verkeersminister Schultz van Haegen werkt aan een wet om vasthouden van het mobieltje tijdens de rit uit te bannen, maakt ze vandaag bekend.

Het is nu gewoon toegestaan om al fietsend met de telefoon in de hand te bellen of appjes te lezen en te versturen.  Wel moeten bestuurders op het verkeer blijven letten en mogen ze geen gevaarlijke situaties veroorzaken. Vooral voor jeugdige fietsers blijkt dat een lastige opgave.

Bij 20 procent van de ongevallen met fietsers van 12 tot 24 jaar blijkt het mobieltje een rol te hebben gespeeld. In meerdere landen is telefoongebruik op de fiets dan ook verboden. Eind mei kondigde minister Schultz ook hier een onderzoek aan, na een gesprek met de vader van een jong slachtoffer.

De afgelopen jaren is geprobeerd vooral het gedrag van de jeugd te beïnvloeden, bijvoorbeeld via lessen op scholen en prijzen die jongeren konden winnen als ze tijdelijk niet hun mobiel gebruikten tijdens het fietsen. Het bleek allemaal onvoldoende effect te hebben op de doelgroep.

Bedienen
Experts stellen dat vooral het bedienen van een ‘touchscreen’ tijdens het fietsen het grootste risico oplevert. Dit betekent volgens de minister dat ze niet alleen het vasthouden van de mobiel zou moeten verbieden, maar zelfs het bedienen in een houder op het stuur moet voorkomen.

 

Pas volgend jaar worappe-op-de-fiets2dt helder wanneer het verbod kan ingaan en hoe hoog de boete zal zijn. De komende tijd volgen nog onderzoeken naar de gevolgen van social media-gebruik op de fiets. Deze gegevens wil de bewindsvrouw aanwenden om een wettelijke ban mee te onderbouwen. Schultz: ,,Een verbod heeft uiteraard als groot voordeel dat het een duidelijke norm neerzet.”

 

 

Verkeersgewonden

Vandaag komt ook naar buiten dat het aantal ernstig verkeersgewonden in 2015 is uitgekomen op zo’n 21.300 mensen. Dat is een stijging van ongeveer 3 procent in vergelijking met een jaar eerder (20.700). Al sinds 2007 is sprake van een toename van het aantal ernstig verkeersgewonden.

Het merendeel van de slachtoffers, vooral fietsers en ouderen lopen gevaar, valt op gemeentelijke en provinciale wegen. De minister baart dat zorgen. ,,Wegbeheerders moeten op basis van een goede analyse problemen aanpakken en er voor zorgen dat het beter gaat met de verkeersveiligheid.”

De cijfers laten volgens Schultz zien dat ingrijpen dringend nodig is. ,,Een stijging in de aantallen verkeersdoden en gewonden moet worden doorbroken.” Ze maakt daarom haast met een nieuw strategisch plan verkeersveiligheid richting het jaar 2030, dat nu al in 2018 klaar moet zijn.

Fietsersbond schiet appverbod af

De Fietsersbond gelooft niet in een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. In plaats van niet te handhaven wetgeving moet er op elk toestel een verplichte mobiliteitsmodus komen, zegt directeur Saskia Kluit tegen het AD.

De Fietsersbond voorziet grote uitvoeringsproblemen bij de inwerkingtreding van het telefoonverbod voor fietsers. ,,Dagelijks gaan vijf tot zeven miljoen Nederlanders met de fiets op pad. Die allemaal in de gaten houden is onbegonnen werk. De ervaring leert dat wetgeving zinloos is bij regels die niet te handhaven zijn.”

Zes op tien jongeren
Een op de drie automobilisten gebruikt de mobiele telefoon ondanks het verbod ook nog steeds tijdens het rijden. Uit een door ons uitgevoerd onderzoek blijkt dat zes op de tien jongeren onderweg hun mobieltje gebruiken. Vooral voor navigatie. Dat hou je niet tegen met een telefoonverbod,” vervolgt Kluit.

Telefoonproviders
De Fietsersbond pleit voor een technologische oplossing. Eentje die verder gaat dan de vrijwillige fietsmodus en automodus. ,,De enige oplossing is een automatische mobiliteitsmodus via de telefoonproviders. Die moeten hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt de directeur.

Zo’n modus schakelt de mogelijkheid om te appen en bellen uit maar belangrijke functies zoals navigatie, muziek en noodoproepen blijven wel beschikbaar.

‘Boete richting 140 euro’
Verkeersminister Schultz van Haegen maakte vandaag in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat ze werkt aan een wet die het vasthouden van een mobieltje tijdens het fietsen moet uitbannen. Pas volgend jaar wordt bekend wanneer het verbod ingaat en hoe de boete zal zijn. Volgens de bewindsvrouw gaat die richting de 140 euro.

Het kabinet deed al langer onderzoek naar zo’n verbod. Dit omdat campagnes de afgelopen jaren onvoldoende effect hadden. Een van de redenen voor invoering van het verbod is volgens Schultz onderzoek waaruit blijkt dat de mobiele telefoon een rol heeft gespeeld in zo’n 20 procent van de ongelukken van fietsers tussen de 12 en 24 jaar.

Minder letsel
De Fietsersbond erkent dat mobiel telefoongebruik op de fiets gevaarlijk is en ten koste van de verkeersveiligheid gaat, maar stelt op basis van registraties vast dat het letsel onder fietsende jongeren lager is dan vorig jaar.

Minister Schultz verklaarde vorig jaar nog geen voorstander te zijn van een verbod dat niet te handhaven is. De Fietsersbond heeft wel een idee waarom ze nu van gedachten is veranderd. ,,Misschien onder druk van de Kamer en de verkiezingen van volgend jaar”, vraagt Saskia Kluit zich hardop af.

Bron: AD.nl


Delen:

Archief