ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Trefecta, e-bike met defensie kwaliteit

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Trefecta, e-bike met defensie kwaliteit

Trefecta defensie ebike e-bike mtb mountainbike
Door Redactie

Trefecta is in 2012 begonnen met het ontwerp van een duurzame elektrische fiets welke tijdens de meest barre omstandigheden ingezet kan worden. Dat maakt deze fiets in het bijzonder interessant voor defensie en politie.  Dat blijkt uit de belangstelling vanuit o.a Europa en Noord-Amerika.

Deze fiets is in staat om 90 km/h te halen, binnen 6 seconden aan de 45 km/h zit en maar liefst 160 kg draaggewicht aan kan. De eerste vijftig Trefecta’s zijn inmiddels al lang en breed uitgetest en klaar bevonden voor productie. VDL Groep en Trefecta hebben veel vertrouwen in onderlinge samenwerking en zien veel potentie in de e-bike, dit resulteert in een oplage van 200 stuks voor het einde van dit jaar.  De verwachting is dat VDL de e-bike vanaf 2017 in massaproductie kan nemen.

Trefecta is een bedrijf dat zich richt op productie ontwikkeling en verkoop van elektrische voertuigen die uitblinken in duurzaamheid, functioneel ontwerp, modulariteit en belastbaarheid. Sinds de oprichting in 2014 is Trefecta bezig om de concepten van het moederbedrijf E-mobility Concepts te vormen tot seriematige productie. Trefecta heeft op dit moment al twee e-bikes in productie, de URB en DRT, deze fietsen kunnen ook zeer hoge snelheden behalen van 70 km/h en zijn ook multi inzetbaar.

 

Link


Delen:

Archief