ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Tracefy maakt van e-bike een smartbike

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Tracefy maakt van e-bike een smartbike

Tracefy, smartbike
Door Redactie

Afgelopen oktober was Niels Penning aanwezig op het Kruitbosch Bike Event. Daar werd door Kruitbosch een proef geïntroduceerd met het Tracefy systeem.  De Tracefy app stelt gebruikers in staat om hun e-bike terug te vinden wanneer deze gestolen word, daarnaast word het eenvoudig om in een handomdraai te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en het aantal kilometers dat is afgelegd met je e-bike.

Eind maart zijn de eerste Cortina e-bikes met het Tracefy systeem afgeleverd. “Mensen vinden het leuk dat ze via de app kunnen zien waar de fiets staat, ze zijn ‘connected’ met hun fiets. Via de app krijgen ze een notificatie als het tijd is voor een servicebeurt, kunnen ze zien hoeveel ze de fiets gebruikt hebben en wat de status van de accu is. Als de fiets van zijn plek wordt gehaald krijgt de consument een push notificatie en kunnen ze op hun smartphone de fiets direct volgen.” Aldus Niels Penning.

Niels Penning is de founder en creator van de Tracefy app en chip, hij is nog maar 21 jaar oud en studeert aan de TU Delft: “Toen ik 18 jaar oud was ben ik ermee begonnen en de app was een jaar later al klaar om getest te worden. Nu studeer ik parttime en ben ik fulltime bezig met Tracefy.” De eigenaar van Kester2Wielers te Wateringen kent Niels Penning al sinds zijn veertiende. “Niels kwam hier als weekendhulp maar werd al snel onmisbaar als verkoper. Tijdens de studie van Niels hield ik in de gaten waar hij mee bezig was. Ik heb vol bewondering gekeken hoe Niels binnen een jaar van concept tot product is gegaan. Binnen Cortina was ik destijds freelancer brandmanagement. Via mij is Niels in contact gekomen met Cortina. Nu zet ik me volledig, naast mijn eigen winkel,  in voor Tracefy.”

Het Tracefy kan bijna in iedere e-bike ingebouwd worden. “Vanwege veiligheidsproblemen is het aan te raden om het systeem al bij productie van de fiets in te bouwen. De verkoper hoeft in principe niks te doen. Wanneer de fiets verkocht is, hoeft de koper alleen in te loggen bij de app.” Naast het Tracefy systeem zijn twee andere systemen ingebouwd in de Cortina om veiligheid te garanderen. Om in contact te kunnen blijven met de veiligheidssystemen is er samen met Tele2 een samenwerking aangegaan, daardoor heeft deze fiets in heel Europa internet.

Het DJ duo van Q-Music: Mattie en Wietze hebben van Tracefy een lokfiets gekregen. Deze fiets bevatte het Tracefy systeem en de DJ’s hebben een experiment gehouden om te zien hoe lang het duurt voordat de fiets werd gestolen en waar hij werd terug gevonden. Zie hieronder het resultaat.

 


Delen:

Archief