ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Speed e-bike verkoop groeit met 46 procent

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Speed e-bike verkoop groeit met 46 procent

foto_1440672507
Door Redactie

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar is de verkoop (kentekening) van speed e-bikes hard blijven groeien. Om precies te zijn met 45,7 procent. In totaal zijn er 2.367 speed e-bikes (ook wel speed pedelecs genoemd) verkocht of op kenteken gezet.

Sparta is en blijft veruit de grootste in speed e-bikes. Van de totale (door bureau VWE voor voertuigdocumentatie en informatie genoemde) verkoop van 2.367 snelle elektrische fietsen, nam Sparta meer dan de helft voor zijn rekening wat resulteert in een marktaandeel van 55%.

De andere in het VWE overzicht genoemde merken zijn Riese&Müller (marktaandeel 30%) en Strömer (marktaandeel 15%). Tot en met september 2015 verkochten de Sparta dealers 1.289 speed e-bikes. Van het merk Riese&Müller werden er 723 stuks verkocht en onder het merk Strömer 355 stuks.

Onjuist oordeel over regelgeving speed e-bikes

Overigens is een veelgehoorde opmerking van dealers dat zij huiverig zijn om speed e-bikes te verkopen. Met name omdat er nog veel onzekerheden zouden bestaan omtrent regelgeving. Dit is onjuist. De regelgeving staat vast en heeft de BOVAG beschreven in een document waarin exact de regels en eisen voor de verkoop van evenals het gebruik van speed e-bikes staan beschreven. Een deel van dit document is weergegeven op de foto en is aan te vragen bij de BOVAG te Bunnik.

bron: Tweewieler


Delen:

Archief