ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Onderzoek: Elektrisch fietsen is gezond

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Onderzoek: Elektrisch fietsen is gezond

Gezonder, gezond, onderzoek
Door Redactie

In de Tour de France is het een grote zonde om de fiets uit te rusten met een elektrische motor en het wordt als valsspelen gezien. Maar voor de rest van ons kan een elektrische fiets de juiste manier zijn om sporten op te pakken. Dit blijkt uit een aanmoedigend onderzoek dat verscheen in het European Journal of Applied Physiology.

We weten tegenwoordig allemaal dat sporten van levensbelang is. Personen die vaak sporten hebben veel minder kans op hartziekte, diabetes, kanker, beroerte, depressie of vroegtijdig overlijden.

Maar statistieken tonen aan dat , ondanks de voordelen, velen onder ons nooit sporten. Wanneer onderzoekers vragen waarom dat zo is krijgen ze steevast dezelfde twee antwoorden: Ik heb geen tijd of ik ben niet fit genoeg om er aan te beginnen.

Potentieel zou de elektrische fiets hier uitkomst voor kunnen bieden, een elektrische fiets kan je de benodigde hulp bieden om heuvels of lange afstanden te kunnen blijven fietsen.

Voor het experiment hebben onderzoekers een groep van twintig hopeloos uit vorm zijnde mannen en vrouwen aan een aantal tests onderworpen om een ijkpunt te bepalen voor het onderzoek. Vervolgens kreeg de groep een elektrische fiets met de opdracht om al fietsend naar het werk te gaan. De onderzoekers hebben uitgezocht of deze fietsen een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan personen die niet veel hebben gesport in hun leven.

Een maand later zijn de vrijwilligers teruggekeerd in het lab en hebben ze de oorspronkelijke fitheid test opnieuw uitgevoerd. En de resultaten zijn verrassend te noemen. De bestuurders zijn gezonder geworden, hebben betere bloedsuiker waarden en een aanzienlijke afname van lichaamsvet.

Voor een grote groep mensen die niet veel sporten is de elektrische fiets een uitkomst. Zij kunnen al fietsend naar werk of in hun vrije tijd iets aan hun conditie doen.

European Journal of Applied Physiology

 


Delen:

Archief