ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Nieuwe Sparta e-bike M8i Connected is niet te stelen

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Nieuwe Sparta e-bike M8i Connected is niet te stelen

M8E-H-CarbonBlue_10_L_WEB72
Door Redactie

Een dure e-bike wil je natuurlijk niet kwijt. Sparta heeft nu een oplossing bedacht om diefstal te voorkomen: de nieuwe full connected e-bike van Sparta en AXA. ‘Connected’ heeft bij (elektrische) fietsen nu meer betekenis dan ooit.

Een elektrische fiets kost veel geld. Je bent daarom al sneller op je hoede voor diefstal. De nieuwe Sparta e-bike neemt de angst om je fiets kwijt te raken weg. De elektrische fiets heeft namelijk een permanente internetverbinding. Dit betekent dat je altijd kunt controleren waar je fiets is. Zodra hij verplaatst wordt, krijg je hier bericht van. Toch pech, fiets weg? Met de track en trace functie kun je je fiets terugzoeken.

Op de hoogte

Wanneer de accu van het vervoersmiddel leeg is, krijg je na het fietsen de melding dat deze opgeladen moet worden. Hetzelfde geldt voor onderhoudsbeurten. Je krijgt vanzelf melding wanneer het nodig is.

Onder de vele snufjes van deze fiets valt ook de mogelijkheid om automatisch een bericht te krijgen als de fietser op zijn of haar bestemming is aangekomen. Handig voor bijvoorbeeld ouders met kinderen. Zij kunnen dan met een gerust hart de dag door, wetend dat hun kind veilig op zijn of haar bestemming is.

Innovatief

Dankzij het internet kan er veel mogelijk gemaakt worden. De fiets zal daarbij op een nieuwe manier in dienst komen te staan van zijn gebruiker. De fiets is beter beveiligd, maar ook krijgt de fietser meer handig functionaliteiten. Zo kunnen de woon-werk kilometers automatisch aan de werkgever gerapporteerd worden. Hierdoor hoeven er geen declaraties of boekjes te worden bijgehouden of ingediend.

De fietsondersteuning kan worden aangepast aan het gewenste fietsdoel zodat de fietser exact weet dat hij zijn bestemming bereikt.

De Sparta M8i connected

De nieuwe elektrische fiets is uitgerust met de geavanceerde ION® technologie en heeft een sterke middenmotor. De verwachtte consumentenadviesprijs is € 2799,-. Daar zit één jaar internetconnectiviteit en een één jaar doorlopende diefstal verzekering van ENRA bij. Je kunt er ieder jaar zelf voor kiezen of je de connectiviteit en verzekering voort laat zetten. De fiets wordt uiterlijk in maart 2016 op de markt gebracht.

Sparta-272x180

 

Bron: ANWB


Delen:

Archief