ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Helm norm voor speed pedelecs bekend

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Helm norm voor speed pedelecs bekend

Norm speed bikes
Door Redactie

Minister Schultz heeft in mei een nieuwe wetgeving aangekondigd voor speed-pedelecs. Ze moeten zich net als brommers en scooters vanaf 2017 op dezelfde rijbaan bevinden als auto’s, daarnaast wordt het dragen van een helm verplicht.

Deze regelgeving is tot stand gekomen omdat verkeersminister Schultz vind dat speed pedelecs zich op dit moment op onverantwoorde wijze mengen met het verkeer op fietspaden.

De partijen Accell Group, Bell Sports, Pon, Riese & Müller, Abus, TNO en TASS International hebben zich toegelegd op het maken van een nieuwe fietshelm standaard. Deze wordt beschreven in de NTA 8776-norm.

Voor de nieuwe norm heeft de projectgroep gebruik gemaakt van de reeds aanwezige kennis op het gebied van bestaande fietshelmen. De helmen die worden ontworpen volgens de richtlijnen van de NTA 8776-norm zijn beter bestand tegen vallen, met name het gedeelte bij de slapen en de achterkant van het hoofd zijn beter beschermd.

Het is de ambitie om deze standaard binnen drie jaar een Europese norm te maken. Dat er nu toch een nieuwe standaard wordt geïntroduceerd heeft te maken met het besluit van Minister Schultz.

 

speed pedelec helm norm nen nta

TNO

 

 


Delen:

Archief