ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Eerste draadloze laadstation voor elektrische fietsen

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Eerste draadloze laadstation voor elektrische fietsen

fiets
Door Redactie

Het eerste draadloze laadstation voor elektrische fietsen werd op 12 oktober jongstleden geopend door studenten en onderzoekers van de TU Delft, welke onderdeel is van de living campus en een onderzoeksproject om `slimmere` steden te creëren. Het laadstation is tot stand gekomen als afstudeerproject van meerdere studenten die verantwoordelijk zijn voor verschillende onderdelen van het laadstation.

 

Het laadstation biedt plaats aan vier elektrische fietsen, een elektrische scooter en een onderzoeksfiets die draadloos wordt opgeladen. Daarnaast is het laadstation altijd direct klaar voor gebruik. Ook bestaat het laadstation uit batterijen die voldoende energie kunnen opslaan om ook bij gebrek aan zonlicht voldoende te kunnen functioneren.

 

draadloze-station

Het werkt als volgt

De elektrische (onderzoeks-)fiets heeft een unieke dubbele standaard welke een kleine spoel bevat.  De standaard wordt op een magnetische tegel geplaatst waardoor de fiets via de spoel direct wordt opgeladen. De persoon die de fiets oplaad kan de laadstatus volgen via een ingebouwd scherm op het station of zelfs via zijn of haar smartphone. Draadloos laden duurt over het algemeen niet langer of korter dan ‘gewoon’ laden van een elektrische fiets.

 

 

 

 

 

 


Delen:

Archief