ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Bosch DualBattery voor meer accucapaciteit

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Bosch DualBattery voor meer accucapaciteit

DualBattery
Door Redactie

Altijd al de wens gehad om verder te kunnen komen op je elektrische fiets? Misschien is de rit naar je werk ver of je bent van plan om een lange tour te maken. Wat je redenen ook mogen zijn voor een hogere actieradius, Bosch heeft geluisterd: ze hebben onlangs een DualBattery systeem ontwikkeld en daarnaast een compacte reis oplader.

Bosch heeft op dit moment 300Wh, 400Wh en 500Wh accu’s in het assortiment voor bij hun middenmotoren. Bosch DualBattery techniek zal zeker voor een verdubbeling gaan zorgen in actieradius.

Je kunt beide accu’s op het frame monteren of één op het frame en de andere onder de bagagedrager. Beide accu’s kunnen tegelijkertijd opgeladen worden door dezelfde lader. Helaas voor de bezitters van een Bosch systeem, je bestaande accu zal niet werken met het nieuwe systeem.

Het DualBattery-systeem zal werken met het Intuvia display of met het Nyon display. Het accu management systeem van de DualBattery zal heel intelligent de spanning van beide accu’s bijhouden, zowel bij het ontladen als bij het opladen.

De twee grootste accu’s zouden u een immens grote capaciteit bieden van 1000Wh, dit zou dan resulteren in een actieradius van 200 km op vlakke wegen of 100 km in de steilere gebieden. Het enige nadeel aan dit systeem zou het gewicht kunnen zijn, een verdubbeling van de actieradius betekend automatisch ook een verdubbeling in accu gewicht.
Bosch

Bosch eBike 2017 Compact Battery ChargerBosch eBike Dual Battery

 


Delen:

Archief