ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > AD Elektrische Fiets Test 2017

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

AD Elektrische Fiets Test 2017

Door Redactie

AD Elektrische Fiets Test 2017Voor de Fietsspecial van het AD hebben wij samen met 28 AD-lezers tientallen e-bikes uitgeprobeerd in vier verschillende klassen: e-bikes, vouwfietsen, 45 km/h e-bikes en e-mtb. Stuk zijn ze door het AD testpanel uitvoerig aan de tand gevoeld. Alle e-bikes zijn in de praktijk op de proef gesteld en beoordeeld door het AD_testpanel, een divers gezelschap met én zonder e-bike ervaring. De deelnemers beoordeelden elke e-bike op eigenschappen zoals fietscomfort, prijs-kwaliteit, ondersteuning en een eindcijfer. Maar welke kwamen als beste uit de test?

Elektrische fietsen

R5E-H-BlackMatte_H

In de categorie e-bikes is de Sparta R5E uitgeroepen tot “Overall E-bike Winnaar 2017”. Lees meer over de Sparta R5E rijtest.

turbo-flr-blk-silv
Op de tweede plaats is geindigd de Specialized Turbo Vado 4.0. Lees hier meer over de Specialized Turbo Vado rijtest.

cumberland

Gezien de populariteit van e-bikes heeft het panel ook een beste koop (prijs/kwaliteit) uitgeroepen. De Cumberland Newport werd goed getest em was veruit het laagste in prijs. Lees hier meer over de Cumberland Newton rijtest.

Vouwfiets

Postbike Fold vouwfiets

De Postbike Fold werd door de testers uitgeroepen tot “e-vouwfiets winnaar”. Lees meer over de Postbike Fold rijtest.

2017_Compact_FN7_Orange

De Qwic Compact werd goed getest en uitgeroepen tot “best getest” vanwege zijn prettig zitpositie en comfort, maar scoorde op punten zoals gewicht en vouwbaarheid slecht. Overall een fijne vouwfiets, maar wellicht niet voor iedereen als vouwfiets geschikt. Lees meer over de Qwic Compact rijtest.

Speed Pedelec

X Speed

In de categorie speed pedelec (e-bikes tot 45 km/h) werd de Klever X Speed uitgeroepen tot “Overall Speed Pedelec Winnaar”. Lees meer over de Klever X Speed rijtest.

CityZenSpeedHMBblackmat_mpsvs

De “Beste Koop” in de speed pedelec klasse ging uit naar de Gazelle CityZen. Lees meer over de Gazelle CityZen rijtest.

E-MTB

95217-53_LEVO-FSR_ST-COMP-29_CHAR-HYP(1)

Voor de mensen die van wat ruiger werk houden, is de Specialized Levo FSR dé mountainbike om te kiezen en “Overall Winaaar E-MTB’s”. Lees meer over de Specialized Levo FSR rijtest.

Haibike_2017_SDURO_FullNine_60_lime

De “Beste Koop” in de E-MTB klasse ging uit naar de Haibike SDURO FullNine 6.0. Lees meer over de Haibike SDURO FullNine 6.0 rijtest.


Delen:

Archief