ElektrischeFietsTest.nl > Nieuws > Aantal e-bikes op fietsvierdaagse stijgt

Welke fiets zoek je?

Kies merk
Kies model
Kies bouwjaar

Aantal e-bikes op fietsvierdaagse stijgt

Fietsvierdaagse toertocht tourtocht
Door Redactie

Steeds meer deelnemers van de fietsvierdaagse gebruiken elektrische ondersteuning. Dat bleek na een telling op de fietsvierdaagse in het Brabantse Sint-Oedenrode, maar liefst 78 procent van de deelnemers reed op een elektrische fiets. We mogen concluderen dat fietsvierdaagse steeds toegankelijker worden.

“In vijf jaar tijd is het gebruik van een elektrische fiets met 70 procent toegenomen“, dit zegt voorzitter Rien Voets. In het verleden was dit slechts 10 procent, door de flinke stijging in deelnemers op e-bikes waren er aanpassingen nodig in de route. “Elektrische fietsers hebben een hekel aan onverharde wegen. Met name de fietsen met een voorwielmotor hebben last met het sturen in het mulle zand. Dit heeft voor de nodige valpartijen met schaafwonden geleid, dus we proberen zoveel mogelijk de zandpaden uit onze route te halen.”

Door de hogere snelheid van de deelnemers tijdens onze fietsvierdaagse is de organisatie genoodzaakt om betere en duidelijkere bewegwijzering. “Wanneer een grote groep deelnemers bij iedere afslag op de routekaart moet kijken en daardoor flink moeten remmen, levert gevaarlijke situaties op”. Net als in Sint-Oedenrode gaan ze bij de fietsvierdaagse door de Peel e-bikes tellen. “Mijn schatting is dat zes op de tien fietsen elektrisch is,” zegt voorzitter Paul van Sambeeck. “Het zou me niet verbazen als dat getal veel hoger gaat uitvallen.”

De organisatie van de Peelvierdaagse waarschuwt de deelnemers dat ze niet moeten gaan ‘scheuren’ op de rechte stukken. “Het is belangrijk voor de mensen om te weten dat het geen wedstrijd is, maar een toertocht.” Hans Dorscheidt organisator van de Bladelse toertocht verteld ons: “Veel organisaties zijn content met de opkomst van de e-bike, de deelname liep in het verleden wat terug maar sinds de opkomst van de elektrische fiets merken we dat de het aantal deelnemers weer aan het stijgen is.”

Tourtocht, toertocht, ebike

 

Bron: AD.nl


Delen:

Archief